Zoeken

Boot ’Le Marrakech’ wordt drijvend paleis

23 december 2013 - 10:33 - Wereld

©

De Marokkaanse boot ’Le Marrakech’ van Comarit ligt er al bijna 2 jaar verlaten bij in de Franse haven van Sète. Lokale culturele instellingen willen de boot nieuw leven inblazen door er een ’drijvend paleis’ van te maken.

Volgens Le Midi Libre wordt niet verwacht dat het schip ooit nog vaart. Het slopen is momenteel ook geen optie. Het gerucht dat al weken rondgaat is dat het zal worden omgevormd in een drijvend hotel.

Het economisch-artistiek project wordt gedragen door lokale culturele partijen en heeft de steun van de stad. De kans dat het project slaagt is dus groot schrijft de krant.

Concreet zou ’Le Marrakech’ een echt kunstobject worden, na een volledig herinrichting van het interieur. De boot zou met ruim 80 kamers, twee restaurants, een winkelcentrum, een auditorium met 300 zitplaatsen, ateliers, workshops en kamers een verzamelplaats worden voor Franse artiesten.

Wat niet wordt gezegd is of de boot zijn naam ’Le Marrakech’ zal behouden, als herinnering aan zijn Marokkaanse geschiedenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team