Zoeken

Koppel met baby gepakt met 12 kilo cocaïne op Marokkaanse luchthaven

23 juni 2014 - 17:26 - Marokko

©

Douaniers op de Mohammed V luchthaven in Casablanca hebben afgelopen woensdag een Turks koppel gearresteerd met 12 kilo cocaïne. Het koppel reisde met een peuter en keerde terug van Sao Paolo in Brazilië.

Douaneverantwoordelijke Bachir Fadel verklaarde dat zijn dienst door het nerveus gedrag van de 31-jarige vader besloot om het koppel te controleren.

In de bagage op naam van de vrouw werd 8 kilo cocaïne ontdekt. In een andere koffer had het koppel nog 4 kilo drugs verborgen. De total waarde van de drug, bestemd voor de Marokkaanse markt, wordt op 7,2 miljoen dirham geschat.

Het koppel en hun 2-jarig kindje werden aan de luchthavenpolitie overhandigd. Nadien werden ze naar het Ibn Rushd ziekenhuis in Casablanca gebracht om te controleren of ze geen drugsbolletjes in hun maag hadden.

Het aantal mensen dat drugs vanuit Brazilië naar Marokko probeert te smokkelen is in een zorgwekkend stijgende trend. Enkele dagen terug werd op dezelfde luchthaven een Nigeriaan opgepakt met 3 kilo cocaïne verstopt in een boek. Eind mei werd een Braziliaanse cabaretier met 1 kilo cocaïne gearresteerd en medio mei een Peruaan met 7 kilo en een Française met 3 kilo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team