Zoeken

Koninklijke gratie voor 1178 mensen, ook Rif-activisten

30 juli 2017 - 12:21 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zaterdag gratie verleend aan 1178 mensen. Dat gebeurde ter gelegenheid van het Troonfeest dat vandaag, zondag 30 juli, in Marokko wordt gevierd. Meerdere demonstranten die in Al Hoceima werden gearresteerd werden gepardonneerd.

Onder de begunstigden bevinden zich ook meerdere leden van de PJD partij die onlangs waren veroordeeld voor het verheerlijken van het terrorisme.

Het koningshuis meldt in een verklaring dat 911 van de 1178 begunstigden zich in de gevangenis bevonden. Van 881 van hen werd de straf verlaagd en vier werden onmiddellijk vrijgelaten. Een gevangene zag zijn doodstraf omgezet tot levenslang en van 25 gevangenen werd een levenslange straf in een tijdelijk straf veranderd.

De rest van de begunstigden waren voorwaardelijk vrij of tot een boete veroordeeld. Van 65 van hen werd de gevangenisstraf geannuleerd, waarvan 7 nog een boete moeten betalen. Van 22 mensen werd zowel de celstraf als de boete geschrapt en van 180 mensen werd de boete kwijtgescholden.

Koning Mohammed VI “heeft er tevens mee ingestemd zijn gratie te verlenen aan een groep gevangenen die geen ernstige misdaden hebben gepleegd tijdens de evenementen in de regio van Al Hoceima, rekening houdend met hun familiale en persoonlijke omstandigheden”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team