Zoeken

Koningin Máxima in Marokko verwacht

18 maart 2023 - 14:00 - Marokko

©

Koningin Máxima van Nederland brengt deze maand een bezoek aan Marokko als Speciaal Gezant van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de bevordering van toegankelijke financiële diensten die de ontwikkeling bevorderen (UNSGSA). Dat meldt de VN op haar officiële website.

Het doel van het bezoek is om de vooruitgang te bevorderen die Marokko de afgelopen jaren heeft geboekt op het gebied van financiële inclusie. Koningin Máxima zal in de loop van haar driedaagse bezoek onder meer de nadruk leggen op inclusieve groene financiering, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Nederlandse koningin kiest Marokkaanse ontwerper voor Prinsjesdag

Tijdens haar bezoek zal de koningin van Nederland gebruikers en leiders uit de publieke en private sector ontmoeten in Casablanca en Rabat, om direct te informeren naar hun persoonlijke ervaringen. Daarnaast zal ze bilaterale vergaderingen bijwonen met Premier Aziz Akhannouch, de Secretaris-generaal van de regering Mohamed El Hajoui, de minister van Economie en Financiën Nadia Fettah Alaoui, de minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour, de minister belast met digitale transitie en hervorming van de administratie Ghita Mezzour, de gouverneur van Bank Al-Maghrib Abdellatif Jouahri en de voorzitter van de Marokkaanse Autoriteit voor Kapitaalmarkten, Nezha Hayat.

Lees ook: Lalla Salma op inhuldiging Koning Willem-Alexander

Marokko heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van financiële inclusie, met als doel het bereiken van meer economische participatie en kansen voor alle burgers. Inclusieve financiering is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van het land en het Marokkaanse beleid is gericht op het bevorderen van toegang tot financiële diensten voor alle burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team