Zoeken

Koning Mohammed VI ontslaat van mishandeling verdachte consul

14 maart 2017 - 18:16 - Marokkanen in het buitenland

©

Koning Mohammed VI heeft het bevel gegeven om de consul van Marokko in Orly te ontslaan. Malika Alaoui wordt ervan verdacht haar kuisvrouw te hebben mishandeld.

HuffPost vernam van bronnen van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken dat Malika Alaoui enkele dagen na de publicatie van een video waarin ze van mishandeling wordt beschuldigd uit haar functie werd gezet.

Het vertrek van Malika Alaoui werd op verzoek van de Franse autoriteiten door Koning Mohammed VI bevolen. De diplomate kreeg 48 uur om Frankrijk te verlaten.

De video was zaterdag door Ali Lmrabet op YouTube gepubliceerd. Het vermeende slachtoffer stelt door haar werkneemster te zijn mishandeld en vroeg aan getuigen om de politie te bellen terwijl Malika Alaoui hen verzocht om haar zelf het probleem te laten regelen. “Of jullie bellen de politie of ik pleeg zelfmoord door door het raam te springen”, verklaarde de kuisvrouw daarop.

Samira El Ghinaoui publiceerde de volgende dag een nieuw filmpje waarin ze vertelt hoe ze door de consul in Casablanca was aangeworven, over haar aankomst in Parijs en dat ze door de zoon van de consul seksueel was misbruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team