Zoeken

Marokkaanse vrouw mag VS niet binnen vanwege video op telefoon

10 februari 2017 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Amerikaanse autoriteiten hebben de toegang tot het land aan een Canadese vrouw van Marokkaanse afkomst geweigerd omdat ze video’s waarin Arabisch werd gesproken op haar mobiele telefoon had.

Fadwa Alaoui reisde afgelopen zaterdag naar de Verenigde Staten met haar kinderen en een neef. Ze wilden een bezoek brengen aan familie in Burlington. Allen hebben een Canadees paspoort. Fadwa draagt een hoofddoek.

Het groepje werd bij de grensovergang Philipsburg tegengehouden. Na te zijn gefotografeerd en ondervraagd over haar kennissen en haar geloof weigerde de politie haar door te laten. « Ik voelde me beledigd, behandeld alsof ik niets waard ben. Alsof ik geen Canadese ben. », vertelde Fadwa aan de media.

Tijdens het politieverhoor werden haar telefoon en die van haar neef een uur lang gecontroleerd. Daarna werden haar vragen gesteld over de inhoud ervan. « Ze vroegen me of ik praktiseerde, naar welke moskee ik ging, de naam van de imam, hoeveel keer ik naar de moskee ging, naar welke preken ik luisterde en of de imam me rechtstreeks aansprak. ».

Fadwa legde aan de agenten uit dat het gebedsvideo’s waren. 45 minuten later kreeg ze te horen dat ze Amerika niet binnen mocht vanwege de video’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team