Zoeken

Koning Mohammed VI in Verenigde Arabische Emiraten

3 december 2023 - 23:00 - Wereld

©

Koning Mohammed VI begint deze maandag aan een officieel bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten, op uitnodiging van Sheikh Mohammed Bin Zayed Al-Nahyan, de president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het doel van dit hooggeplaatste bezoek is om de reeds bestaande banden van broederschap en samenwerking tussen de twee landen te versterken. Op de agenda staan gesprekken over het bevorderen van de bilaterale relaties, economische en handelssamenwerking en regionale kwesties met betrekking tot vrede en stabiliteit.

Lees ook: Koning Mohammed VI’s plan voor Marokko

Het is de eerste keer dat Koning Mohammed VI de VAE bezoekt sinds de investituur van Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan in mei 2023. Dit benadrukt de wederzijdse inzet van beide landen om hun betrekkingen te versterken en hun samenwerking op diverse gebieden uit te breiden.

Lees ook: Koning Mohammed VI’s plan voor Marokko

De banden tussen Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten zijn diep geworteld en historisch sterk, met diplomatieke betrekkingen die teruggaan tot 1977 en een vrijhandelsovereenkomst die in 2004 werd ondertekend. De Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de belangrijke handelspartners van Marokko en zijn een vooraanstaande investeerder.

Bladna.nl