Zoeken

Koning Mohammed VI spreekt jongeren aan over dienstplicht

16 mei 2019 - 12:10 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft op dinsdag, als opperbevelhebber van het leger, jongeren aangesproken over de militaire dienst. Dat gebeurde ter gelegenheid van de 63e verjaardag van de oprichting van de Royal Armed Forces.

De monarch legt in zijn toespraak aan de Marokkaanse jeugd de voordelen uit van de militaire dienstplicht alsook de impact ervan op hun toekomst.

"De militaire dienstplicht werd opnieuw ingevoerd om aan jonge Marokkanen de kans te geven hun nationale plicht te vervullen.", aldus de monarch volgens wie jongeren "zich moeten laten inspireren door de waarden van het leger om later bij te dragen aan de ontwikkeling van hun land en hun samenleving".

De nieuwe dienstplicht moet tevens "strenge programma’s volgen die zullen leiden tot de opleiding van jonge Marokkanen". Daarnaast heeft het leger de missie gekregen om ook rekening te houden "met de veiligheid, menselijke, sociale en educatieve dimensies".

Het doel is "gediversifieerde onderwijsprogramma’s die meerdere gebieden en specialiteiten omvatten" aan te bieden om de vaardigheden van jonge Marokkanen te ontwikkelen. De militaire dienst moet aan jongeren "de waarden van werk en discipline" aanleren.

Bladna.nl