Zoeken

Koning Mohammed VI stuurt bericht naar Egyptische president

20 december 2023 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een felicitatiebericht gestuurd naar Abdel Fattah Al-Sissi ter gelegenheid van zijn herverkiezing als president van de Arabische Republiek Egypte voor een derde termijn.

In zijn bericht brengt de Marokkaanse Koning zijn warme felicitaties over aan Al-Sissi voor het hernieuwde vertrouwen dat het Egyptische volk in hem stelt. Hij wenst Al-Sissi veel succes bij het voortzetten van zijn inspanningen om Egypte naar meer vooruitgang en welvaart te leiden.

Lees ook: Marokko verwacht bezoek Egyptische President al-Sissi

Verder benadrukt Koning Mohammed VI ook zijn trots op de banden van broederschap en vriendschap tussen Marokko en Egypte. Hij bevestigt zijn vastberadenheid om samen met de Egyptische president te blijven werken aan het versterken van deze relaties en de bilaterale samenwerking op diverse gebieden te bevorderen.

Lees ook: Koning Mohammed VI zegt staatsbezoek Egypte af

Abdel Fattah Al-Sissi, die sinds 2013 aan de macht is in Egypte, werd herkozen voor een derde termijn met 89,6% van de stemmen. Zijn overwinning, aangekondigd op 18 december door de verkiezingsautoriteit, is geen verrassing. Al-Sissi, die aan de macht kwam na het omverwerpen van de islamist Mohamed Morsi, blijft de komende zes jaar aan de leiding. De verkiezingen kenden een historische opkomst van 66,8% van de 67 miljoen stemgerechtigde Egyptenaren, waarbij meer dan 39 miljoen stemmen naar Al-Sissi gingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team