Zoeken

Koning Mohammed VI bezoekt China

19 november 2014 - 18:44 - Economie

©

Koning Mohammed zal naar verwachting op 28 november een staatsbezoek brengen aan China. Ginder zal hij gesprekken hebben met de Chinese president Xi Jinping.

Informatiewebsite le360 vernam van consulaire bronnen dat de Koning naar Beijing zal reizen en er meerdere dagen zal verblijven. Mohammed VI bezocht China voor het laatst in 2008.

De Marokkaanse Koning was eind 2013 door de nieuws Chinese president uitgenodigd voor een officieel bezoek om de samenwerking te bevorderen.

Volgens een verklaring van het koningshuis zal het bezoek van de Koning een gelegenheid zijn om nieuwe partnerschappen te sluiten en de politieke, culturele, sociale, technische en economische betrekkingen te versterken.

Mohammed VI had in zijn toespraak van het Troonfeest reeds verklaard dat Marokko streefde naar een grotere samenwerking met Rusland en China.

Het handelsvolume tussen Marokko en China bereikte vorig jaar 29 miljard dirham. Tien jaar eerder was dar slechts 5,28 miljard dirham. Ongeveer 20 Chinese bedrijven zijn in Marokko gevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team