Zoeken

Koning Mohammed VI in Madagaskar verwacht

11 maart 2023 - 10:00 - Wereld

©

Na Senegal zal Koning Mohammed VI naar verwachting een officieel bezoek brengen aan Madagaskar. De monarch wordt volgende week in het Oost-Afrikaans land verwacht.

Africa Intelligence bericht dat Koning Mohammed VI na zijn bezoek aan Senegal naar Madagaskar zal reizen. De Koning zal er gesprekken hebben met de hoogste verantwoordelijken, namelijk de Malagassische president Andry Rajoelina en premier Christian Ntsay. Op de agenda staan de versterking van de bilaterale samenwerking tussen de twee landen door de ondertekening van verschillende overeenkomsten.

Lees ook: Koning Mohammed VI in Dakar

De laatste keer dat Mohammed VI Madagaskar bezocht was in 2016. Destijds maakte hij een bijzonder symbolische reis naar Antsirabe. "Ik heb, samen met de president, de ceremonie van de ondertekening bijgewoond in Antananarivo, waarbij veel samenwerkingsakkoorden zijn ondertekend. Ze belichamen de wil van de Marokkaanse staat om de Malagassische regering te helpen en de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dit is het doel van de projecten voor de bouw van sociale infrastructuur en economische ontwikkeling. Madagaskar heeft ongetwijfeld troeven om te slagen," verklaarde de monarch destijds in een interview met de lokale media.

Bladna.nl