Zoeken

Koning Mohammed VI in zijn auto gespot in Casablanca (video)

26 maart 2024 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is naar Casablanca afgereisd, waar hij naar verwachting de rest van de Ramadan, die op 12 maart is begonnen, zal doorbrengen.

Zondagavond kort voor de iftar, werd de Koning gezien terwijl hij een ritje maakte door de straten van Casablanca. Hij werd vergezeld door de koninklijke kamerheer, Cherif Sidi Mohammed Alaoui, enkele lijfwachten en zijn adviseur Fouad Ali El Himma. In een video is te zien hoe de monarch de voorbijgangers begroet.

Lees ook: Koning Mohammed VI bezoekt Casablanca-Settat: regio in rep en roer

De komst van de monarch naar Casablanca afgelopen vrijdag, is een voorbode van een reeks inauguraties en de start van nieuwe projecten gedurende de rest van de Ramadan. In aanloop naar zijn aankomst werden er aanzienlijke inspanningen geleverd om de omgeving van Dar Bouazza, in de prefectuur Nouaceur, tot aan de gemeente Lamharza Essahel, in de provincie El Jadida, op te knappen. Dit omvatte uitgebreide bestratings-, asfalterings-, en verfraaiingswerkzaamheden.

Lees ook: Koning Mohammed VI stopt stoet voor voetganger (video)

Lokale autoriteiten hebben samen met gemeenteambtenaren en leden van de hulptroepen, een grootscheepse campagne op touw gezet om de openbare ruimte vrij te maken en schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren langs de kustweg die Casablanca met Azemmour verbindt, alsook langs de kuststrook van de Atlantische Oceaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team