Zoeken

Kind in Marokko overleden na bezoek aan valse tandarts

5 september 2017 - 14:50 - Marokko

©

Een jongen van 12 jaar is overleden aan ernstige complicatie na bij een tandtechnicus in Oued Laou een tand te hebben laten trekken

De nationale orde van tandartsen (ONMD) reageerde in een verklaring op maandag bezorgd over de stijging van het aantal valse tandartsen, dit ondanks de « nota’s van het ministerie van Binnenlandse zaken aan alle wali’s en gouverneurs van het koninkrijk, waarin hen wordt gevraagd om betere controles uit te voeren op tandartspraktijken ».

De ONMD stelt dat tandtechnicussen « taken verrichten die buiten hun bevoegdheid vallen » en herinnert eraan dat « onderzoeken, diagnoses, metingen en implantaties van tandprothesen taken zijn die uitsluitend door mensen met een doctorsgraad in de tandheelkunde en geregistreerd zijn in het register van de nationale orde van tandartsen, mogen worden verricht ».

In februari 2015 had de ONMD al gewaarschuwd over het bestaan van ruim 3300 valste tandartsen in Marokko, waaronder 1800 tandtechnicussen. De orde vroeg toen aan de autoriteiten om de nodige maatregelen te treffen.

Valse tandartsen zijn voornamelijk werkzaam in populaire wijken, waar de bevolking het verschil niet maakt tussen een echte en een valse tandarts, aldus de ONMD.

Bladna.nl