18 februari 2012 - 14:16 - Marokkaanse boeken
Het kook van Fatima Marzouki. "Het belangrijkste is dat men plezier beleeft aan het koken! Daarom heb ik in dit boek bewust gekozen om alle stoofpotjes klaar te maken in een pan of pot met dikke bodem en niet in de in mijn cultuur veel meer gebruikte tajine. En zijn er veel kookhandelingen stap-voor-stap in beeld gebracht."
Het boek bevat een samensmelting van gerechten uit het Midden-Oosten en de Maghrebijnse landen. Sommige recepten zijn typisch Moors, met kaneel, gedroogde vruchten en honing. Andere hebben Osmaanse invloeden afkomstig van vluchtelingen uit de Maghreblanden en verrijkt met invloeden uit het Midden-Oosten.
TV-persoonlijkheid Hicham Masrar bestrijdt stigma’s met moedige foto
Burgemeester in Marokko 12 jaar cel in voor vervalsing en oplichting
Marokko voert antidumpingheffing in op Turkse ovens
Instagram-account Poupette Kenza gedeactiveerd na "antisemitische" berichten
Wedstrijd Marokko-Congo waarschijnlijk verplaatst
Marokkaanse international uit restaurant gezet
De Woedelijst
Azijn in de Bloemetjes gezet
Hoe Farah meedoet met de Ramadan zonder te vasten!
Casa Benali
Melk en Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders
Vrouwen van de islam in de schaduw van het sacraal
De voeten van Abdullah
El Weswes