18 februari 2012 - 14:16 - Marokkaanse boeken
Het kook van Fatima Marzouki. "Het belangrijkste is dat men plezier beleeft aan het koken! Daarom heb ik in dit boek bewust gekozen om alle stoofpotjes klaar te maken in een pan of pot met dikke bodem en niet in de in mijn cultuur veel meer gebruikte tajine. En zijn er veel kookhandelingen stap-voor-stap in beeld gebracht."
Het boek bevat een samensmelting van gerechten uit het Midden-Oosten en de Maghrebijnse landen. Sommige recepten zijn typisch Moors, met kaneel, gedroogde vruchten en honing. Andere hebben Osmaanse invloeden afkomstig van vluchtelingen uit de Maghreblanden en verrijkt met invloeden uit het Midden-Oosten.
De droom van Neil El Aynaoui
Clandestiene route voor alcoholsmokkel ontdekt tussen Melilla, Saïdia en Nador
Verhuurmaffia teistert Marokko, experts waarschuwen
Megaproject in Tanger: Busway verandert stad
Stille oorlog Spanje en Marokko rond Canarische Eilanden
Koning Mohammed VI reikt hand uit, Algiers knapt ambassade in Rabat op
De Woedelijst
Azijn in de Bloemetjes gezet
Hoe Farah meedoet met de Ramadan zonder te vasten!
Casa Benali
Melk en Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders
Vrouwen van de islam in de schaduw van het sacraal
De voeten van Abdullah
El Weswes