Zoeken

Khadija El Mardi naar finale WK-boksen

25 maart 2023 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse vice-wereldkampioen boksen, Khadija El Mardi, heeft zich gekwalificeerd voor de finale van het wereldkampioenschap boksen voor vrouwen, door de Russische Pyatak Diana te verslaan.

Op unanieme beslissing van de jury heeft Khadija El Mardi zich geplaatst voor de finale. De Marokkaanse kampioene toonde haar talent en snelheid door de eerste drie rondes te domineren tegen een moeilijke tegenstander, die de klappen van El Mardi niet aankon, meldt TelQuel.

Lees ook: WK boksen: Khadija El Mardi haalt medaille voor Marokko binnen (video)

In de finale die zondag gepland staat, zal Khadija El Mardi het opnemen tegen de Kazachse Kungeibayeva Lazzat, die zich plaatste door de Azerbeidzjaanse Rzayeva Aynur te verslaan. "Mijn doel is nu om goud te behalen. Ik zal vechten voor de wereldtitel. Ik wil mijn dromen en die van alle Marokkaanse mannen en vrouwen waarmaken", aldus de zwaargewichtskampioene. "Ik dank nogmaals de coaches en technische staf voor hun steun, begeleiding en voortdurende hulp", voegde ze eraan toe.

Lees ook: Rotterdamse Amira Tahri wereldkampioene kickboksen

Haar landgenote Yassmine Moutaqui (-48 kg) werd in de halve finale uitgeschakeld door de Oezbeekse Fozilova Farzona. Naast El Mardi en Moutaqui behoren ook Widad Bertal (-54 kg) en Rabab Cheddar (-50 kg) tot het Marokkaans boksteam. Het wereldkampioenschap vrouwenboksen telt 320 deelnemers uit 70 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team