Zoeken

Kamerlid noemt Riffijnen « gespuis » en excuseert zich

2 november 2016 - 20:42 - Marokko

©

Een Kamerlid van de UC-partij (constitutionele unie) heeft voor een flinke controverse gezorgd door de Riffijnen « gespuis » te noemen.

khadija Ziani had in een bericht op Facebook fel gereageerd op de demonstraties in het noorden van Marokko na de dood van de visverkoper Mohsin Fikri. « Hassan II had gelijk toen hij de mensen uit het noorden gespuis had genoemd », schreef Ziani.

Het bericht werd massaal op sociale media gedeeld alvorens te worden verwijderd. Iets later publiceerde Ziani een bericht waarin ze zich excuseerde voor haar uitspraken.

« Ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan aan allen die zich beledigd voelden door mijn uitspraken. Ik ben de kleindochter van Abdelkrim Al Khattabi en ik ben trots op de mensen van de Rif, hun vrijgevigheid, verdraagzaamheid en geduld. Ze verdienen mijn respect. »

Ziani stelt door vrienden te zijn gewaarschuwd over de controverse rond haar uitspraken. Deze werden naar eigen zeggen uit hun context gehaald door haar tegenstanders.

De UC-partij heeft afstand genomen van de « onbezonnen uitspraken » van Ziani en belooft een intern onderzoek en eventuele sancties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team