Zoeken

Joodse verenigingen in Marrakech delen 1500 Iftar maaltijden (foto’s)

21 juni 2017 - 21:35 - Marokko

©

Mooi initiatief van Joodse verenigingen in Marrakech. Enkele honderden iftar maaltijden werden door de organisaties uitgedeeld ter gelegenheid van de Ramadan.

In totaal ontvingen 1500 gezinnen een iftar-pack met dadels, linzen, kikkererwten en andere producten. De packs werden door de vereniging The International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) geschonken.

Volgens de Marokkaans-Joodse organisatie Chabad Youth Marokko doelt het initiatief erop « bruggen te bouwen » tussen de drie monotheïstische godsdiensten. Het is het tweede opeenvolgend jaar dat de organisaties iftar-packs uitdelen.

Om de goede betrekkingen tussen religieuze gemeenschappen in Marokko te vieren werd tevens een interreligieus diner georganiseerd in de Slat Al Azama synagoge in de wijk Mellah in Marrakech. « Nu meer dan ooit is het zeer belangrijk dat de drie religies die van Abraham afstammen, zich verzamelen om van de wereld een beter plek te maken », verklaarde Yael Eckstein, vice-president van IFCJ.

In december vorig jaar bezocht Koning Mohammed VI Marrakech en besloot toen hun oude Joodse namen terug te geven aan de straten en pleinen van de wijk Essalam, vroeger Hay El Mellah genoemd. Dat gebeurde op verzoek van de voorzitter van de joodse gemeenschap in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team