Zoeken

Jongeren opgepakt voor negeren politiecontrole in Rabat (video)

18 maart 2021 - 12:40 - Marokko

┬ę

Het gebrek aan burgerzin en respect voor het openbaar gezag door een groep tieners, heeft geleid tot de arrestatie van zes jongeren in Rabat. Zij hadden zich op grote motorfietsen een weg gebaand door een politiecontrolepost, waarbij zij de geldende coronamaatregelen overtraden.

De politiediensten zijn erin geslaagd om zes personen die bij dit misdrijf betrokken zijn te identificeren. Daaronder bevinden zich vijf minderjarigen tussen 13 en 17 jaar oud, aldus de Algemene Directie Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring. De vier motorfietsen die in hun bezit waren, zijn in beslag genomen.

Sinds zondag doet de video van het incident de ronde op sociale netwerken. Daarin is te zien hoe de jongeren een wegblokkade van de politie forceren, in flagrante strijd met de noodtoestand omwille van corona.

De meerderjarige verdachte is in voorlopige hechtenis genomen en de vijf minderjarigen staan onder politietoezicht en werden ter beschikking gesteld van het gerechtelijk onderzoek. De zoektocht naar andere personen die bij deze zaak betrokken zouden zijn wordt voortgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team