Zoeken

Japan erkent Polisario niet als staat

25 december 2018 - 16:00 - Wereld

©

De woordvoerster van het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de aanwezigheid van een delegatie van het Polisario op de voorbereidende vergadering van de Tokyo International Conference on African Development (TICAD) "een groot probleem". Japan reageerde niet onmiddellijk om "een gênante situatie" te vermijden.

Japan erkent de Arabische Democratische Republiek Sahara niet als een staat en de aanwezigheid ervan in oktober tijdens de ministeriële voorbereidende vergadering van de 7e top van de Tokyo International Conference for Development in Africa (TICAD) "betekent in geen geval dat Japan, impliciet of expliciet, deze groepering erkent", aldus Mitsuko Shino.

De leden van het Polisario kwamen naar de vergadering met Algerijnse paspoorten en hadden badges van de Commissie van de Afrikaanse Unie.

"We wensen dit probleem op te lossen" vervolgde Mitsuko Shino tijdens een persconferentie, eraan toevoegend dat het bezoek van de Japanse minister van Buitenlandse Zaken, Taro Kono, daar een bewijs van is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team