Zoeken

Algerije reageert op oproep Koning Mohammed VI tot dialoog

23 november 2018 - 10:00 - Wereld

©

De Algerijnse autoriteiten hebben op indirecte wijze gereageerd op de oproep van Koning Mohammed VI om "een directe en eerlijke dialoog" aan te gaan.

Het antwoord komt van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring op donderdag. "Algerije heeft de secretaris-generaal van de Unie van de Arabische Maghreb officieel gevraagd om zo snel mogelijk een bijeenkomst te organiseren met de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten. De ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Unie werden van dit verzoek op de hoogte gebracht", leest men in deze verklaring.

Voor het Algerijnse ministerie van Buitenlandse zaken staat dit initiatief in overeenstemming met de wens van Algerije "om de Maghreb-entiteit en haar instellingen nieuw leven in te blazen".

Zonder Marokko te noemen stelt de afdeling dat het initiatief "voortbouwt op de conclusies van de laatste uitzonderlijke top van de Afrikaanse Unie (...)" met betrekking tot de "rol van de regionale economische gemeenschappen in het integratieproces van Afrikaanse landen".

Het is dus via de Unie van de Arabische Maghreb dat Algerije van plan is om de gevraagde dialoog met Marokko te starten en niet rechtstreeks met het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team