Zoeken

Italië: Marokkaanse voetballer cel in voor verkrachting

16 oktober 2019 - 17:20 - Wereld

©

Het hof van beroep in het Italiaanse Bologna heeft een Marokkaanse voetballer tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk veroordeeld, voor de verkrachting van een Russische vrouw.

Volgens een verklaring van de Italiaanse autoriteiten was de 36-jarige voetballer op 5 april dit jaar gearresteerd. Hij werd er toen van verdacht een 25-jarige Russische vrouw op een lege boerderij in Zanardi seksueel te hebben misbruikt.

De partner van het slachtoffer vertelde aan de politie dat hij samen met zijn vriendin was toen de verdachte hen aanviel en met een mes bedreigde. De voetballer zou toen aan het vriendje van het slachtoffer hebben bevolen om weg te lopen als hij niet dood wilde.

De jongeman zou daarop onmiddellijk naar de politie zijn gerend en vergezeld door agenten op de plek van de aanval zijn teruggekeerd. Het slachtoffer werd iets later in een huisje op een verlaten boerderij teruggevonden.

Het Openbaar ministerie had de maximale straf geëist. De verdachte stelt echter dat de vrouw met een seksuele relatie had ingestemd en dat er dus geen sprake is van verkrachting. De zaak gaat in beroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team