Zoeken

Istiqlal-partij sleept Premier Benkirane voor de rechter

5 januari 2014 - 13:07 - Marokko

©

De Istiqlal-partij heeft donderdag besloten een klacht in te dienen tegen Premier Abdelilah Benkirane. De beslissing volgt op uitspraken van Benkirane in het Parlement, waarbij hij leden van de Istiqlal van miljarden kapitaalvlucht beschuldigde.

Premier Benkirane dreigde er tijdens de parlementszitting mee, een namenlijst vrij te geven van politici die illegaal geld in het buitenland hebben gestald. Ook vertelde hij het bewijs te hebben dat meerdere aanhangers van ’een bepaalde partij’ daarbij betrokken zijn.

Met zijn uitspraken doelde Benkirane vooral op Yasmina Baddou, voormalig Istiqlal-minister van Gezondheid, die twee appartementen in Parijs zou bezitten. Die zou ze gekocht hebben dankzij de wins op de verkoop van verlopen vaccins tijdens haar ambtstermijn als minister.

Een verontwaardigde Yasmina Baddou reageerde onmiddellijk. Zij verklaarde aan de media dat ze maar één appartement in Parijs bezit, dat ze in 1998 zou hebben gekocht, dus lang voor haar termijn als minister. Ook zij dient mogelijk een klacht in tegen Abdelilah Benkirane.

Sinds de terugtrekking van de Istiqlal uit de PJD-regering, zijn de betrekkingen tussen de twee partijen extreem gespannen. Benkirane wordt door de Istiqlal zelfs vergeleken met Driss Basri, voormalige sterke man achter het bewind van wijlen Koning Hassan II.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team