Zoeken

Israëlische zakenman geeft Marokkaanse spelers flinke premie

14 december 2022 - 14:00 - Sport

©

Achraf Hakimi en zijn teamgenoten hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales van het WK. Als ze dat willen, kunnen ze bij hun terugkeer een grote bonus opstrijken die hen wordt aangeboden door Yossi Dahan, een Israëlische zakenman van Marokkaanse afkomst.

De directeur van Eldan, het grootste conglomeraat voor autoleasing en -verhuur in Israël, zegt dat hij blij is met de prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK, meldt de Israëlische website lphinfo. "Ik denk niet dat er een woord in het Hebreeuws is om mijn vreugde uit te drukken. Ik heb Marokko verlaten, maar Marokko zit nog steeds in mij. Ik ben voor 20% Marokkaan. Mijn vrienden in Marokko zijn zo blij. De overwinning heeft hen in zekere zin een nieuwe status gegeven," zegt de zakenman.

Lees ook: Qatar 2022: Marokko vertrekt met minimaal 25 miljoen dollar

Om zijn vreugde vorm te geven besloot Yossi Dahan om 10.000 dollar uit te loven voor elk van de 26 spelers in Qatar, na hun kwalificatie in de kwartfinale en opnieuw hetzelfde bedrag in de halve finale en in de finale, belooft hij. "Ik wil mijn vreugde uiten door geld te geven aan de spelers van de nationale ploeg. Het is mijn persoonlijk geld en geen schenking van mijn bedrijf," zegt de gulle gever.

Lees ook: Hoeveel kan Marokko verdienen door winnen WK?

Dahan voegt eraan toe dat hij voorlopig nog niets heeft gegeven. Hij zou al wel contact hebben opgenomen met de mensen die betrokken zijn bij de transactie, om de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) op de hoogte te brengen van zijn voorstel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team