Zoeken

Israëlische dadels niet meer verkocht in Marokko

2 juni 2016 - 20:45 - Marokko

©

Israëlische dadels zullen niet meer worden verkocht in Marokko. Dat is althans wat het collectief ‘Boycot Desinvestering Sancties’ (BDS) beweert.

De organisatie van Sion Assidon levert al weken campagne tegen de commercialisatie van dadels uit Israël in Marokko. De groep zou tientallen kleine handels in Casablanca, Rabat, Salé en Mohammedia hebben overtuigd om geen dadels uit Israël meer te verkopen volgens TelQuel.

« Na drie bezoek aan de groothandelsmarkt werd ons verzekerd dat de vraag van kleinhandels volledig was gestopt », aldus de activist. In Casablanca bijvoorbeeld is het niet meer mogelijk om Israëlische dadels op de bekendste markten te vinden.

Het collectief heeft ook campagne gevoerd bij de autoriteiten en heeft gesprekken gehad met de Marokkaanse warenautoriteit ONSSA, Premier Abdelilah Benkirane en verantwoordelijken van de ministeries van Handel en Industrie en Financiën.

Volgens BDS blijven sommige « oneerlijke importeurs » echter Israëlische dadels invoeren door de afkomst op de verpakkingen te veranderen. « Een deel van deze goederen, ingevoerd vanuit de bezette Palestijnse gebieden, belanden op de Marokkaanse markt met valse informatie over hun afkomst, met name Zuid-Afrika. »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team