Zoeken

Iran reageert op beschuldigingen indoctrinatie wereld-Marokkanen

22 september 2018 - 12:40 - Marokko

©

Iran heeft gereageerd op de recente uitspraken van de Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, Nasser Bourita, over de indoctrinatie van wereld-Marokkanen door Iraanse onderdanen.

Bahram Ghasemi, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse zaken, heeft de verklaringen van Bourita gehekeld. Volgens de bewindsman zijn het "valse en ongegronde beschuldigingen bedoeld om verdeeldheid te zaaien in de islamitische wereld".

Ghasemi oordeelt dat "de betrekkingen van Iran met de Afrikaanse landen altijd respectvol zijn geweest voor de nationale soevereiniteit en de ontwikkeling in gemeenschappelijke sectoren". De bewindsman stelt tevens dat de Amerikaanse medium waaraan Bourita deze verklaringen maakte "bekend staat als één van de meest racistische media in de Verenigde Staten".

Het besluit van Marokko om tweemaal in 10 jaar de diplomatieke betrekkingen met Iran te verbreken is volgens Braham Ghasemi tevens het bewijs van onstabiliteit in het buitenlands beleid van het koninkrijk.

Nasser Bourita beschuldigde in een interview met Breitbart, Iran ervan de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, en met name in België, te willen indoctrineren. "Marokkanen die de gematigde Marokkaanse islam zouden moeten volgen worden nu door Afghanen, Iraniërs of andere mensen de islam onderwezen. We hebben in België aanvallen op steden en de oprichting van de eerste Marokkaanse vereniging voor sjiitische islam in Brussel meegemaakt. Vandaag proberen zij (de Iraniërs) hetzelfde te doen in landen van Noord-Afrika. Ze trekken een deel van onze jonge mensen aan door beurzen toe te kennen.", verklaarde de bewindsman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team