Zoeken

Door Interpol gezochte Amerikaanse pedofiel in Tanger gearresteerd

16 oktober 2017 - 17:40 - Gemeenschap

©

Een 79-jarige Amerikaan tegen wie Interpol een internationaal arrestatiebevel had uitgevaardigd is eind vorige week in Tanger gearresteerd.

De Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN stelt dat de man donderdag door agenten van de gerechtelijke politie in Tanger werd gearresteerd. Hij werd door zijn land gezocht voor kindermisbruik.

Op 6 oktober hadden de Amerikaanse autoriteiten een beroep gedaan op Interpol om de zeventiger terug te vinden. De politie weigert meer informatie te geven over de identiteit van de man.

In Marokko worden regelmatig buitenlanders gearresteerd die door Interpol worden gezocht voor misdrijven in hun landen. In juli dit jaar werd Renwick Haddow ook in de noord-Marokkaanse stad gearresteerd. Haddow, die ook wel de "klein Madoff" wordt genoemd, werd door Interpol gezocht voor een grote fraude op internet. Hij zou ruim 5 miljoen dollar hebben gestolen en naar bankrekeningen in Marokko en Mauritius hebben gestuurd.

Enkele maanden geleden werd ook een Duitse politieman die door Interpol werd gezocht in Tanger aangehouden. Hij werd er in zijn land van beschuldigd het beroepsgeheim te hebben geschonden, fraude en valsheid in geschrifte.

Een Saoedische prins die eveneens door de Europese politie werd gezocht werd op de Mohammed V luchthaven in Casablanca door de grenspolitie aangehouden. De man was aan het inchecken toen duidelijk werd dat hij op de lijst van Interpol stond. Waarvoor hij werd gezocht is niet bekend.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team