Zoeken

Imam in België verdwijnt met 28.000 euro voor goede doel

17 april 2017 - 20:30 - Wereld

Anas El Abbas werkte in het Belgische Vilvoorde als imam. Hij verdween enkele dagen geleden met 28.000 euro dat hij had ingezameld voor het goede doel.

De 24-jarige Nederlander van Marokkaanse afkomst moedigde de moslimgemeenschap in Vilvoorde herhaaldelijk aan om geld te geven voor allerlei goede doelen.

De twintiger zou volgens de moslimgemeenschap met 28.000 euro zijn gaan lopen. Volgens het Belgische parket van Halle-Vilvoorde gaat het echter om een bedrag van 13.000 euro.

Meerdere slachtoffers schamen zich over de situatie en wensen geen aangifte te doen. “Een imam heeft aanzien. Dat net zo iemand ons vertrouwen schaadt, komt heel hard aan. Hij vroeg eerst geld aan individuele gelovigen. Om een ziek familielid te helpen, om iemands advocaat te betalen, omdat hij zélf al zoveel goede doelen had gesponsord dat hij die maand niet meer toekwam met zijn geld. Je kon het zo gek niet bedenken, of hij wilde er geld voor. Zelfs voor een auto. In een later stadium riep hij zelfs op tijdens de viering om geld te geven aan hem.", vertelt een slachtoffer.

Belgische justitie behandelt de zaak op dit moment als een verdwijning. Onderzoek zal moeten aantonen of het inderdaad om oplichting gaat.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team