Zoeken

Imago islam in VS onveranderd na aanslagen Boston

14 mei 2013 - 21:33 - Wereld

©

Het imago dat Amerikanen van de Islam hebben, is onveranderd gebleven na de aanslagen op de Boston marathon. Dat blijkt uit een deze week gepubliceerde onderzoek over het beeld van de islam bij de verschillende politieke krachten in de Verenigde Staten.

Zo blijkt dat 46% van de Amerikanen dat de islam geweld niet aanmoedigt, terwijl 42% oordeelt dat de islam gewelddadiger is dan het christendom en het jodendom.

62% republikeinen hebben een zeer negatief beeld van de islam, die zij omschrijven als gewelddadig en haatvol. 29% aanhangers van de Democratische Partij, van de huidige VS-president Barack Obama, deelt deze mening. Bij de onafhankelijken is dat 39%.

Amerikaanse jongeren verwerpen merendeels de vooroordelen over de islam. 60% van de Amerikanen onder 30 jaar, ziet ook geen verband tussen islam en geweld. Bij de 30-49 is dat 54% en bij de 50-60 50%. De studie toont bovendien aan dat het idee dat islam en terrorisme verbonden zijn, veel vaker voorkomt bij 30-plussers.

Tot slot zegt 45% van de moslims in de Verenigde Staten, al met discriminatie geconfronteerd te zijn geweest door hun religie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team