Zoeken

Amnesty International wil seksuele vrijheid in Marokko

8 maart 2014 - 14:05 - Marokko

©

De Marokkaanse tak van Amnesty International is een campagne gestart voor de seksuele vrijheid in Marokko. Het doel is de taboes rond seksualiteit in het land te breken.

Mohamed Sektaoui, verantwoordelijke van Amnesty International Marokko, wil dat de wereldwijde campagne "My body, my rights" van de organisatie, ook in Marokko gehoor krijgt. De actie werd gestart ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

In een interview met Akhbar Al Yaoum, vraagt Sektaoui aan de regering om seksuele vrijheid op te nemen in het strafrecht en het te erkennen als een onderdeel van de mensenrechten. Het moedigt jongeren aan het recht te claimen om over hun eigen lichaam te beschikken.

Amnesty wil dat vrouwen het recht krijgen om hun eigen beslissingen te nemen. Over haar gezondheid, lichaam of seksualiteit moet de vrouw voor zichzelf kunnen beslissen zonder daar eerst toestemming voor te vragen.

Dit recht wordt echter in vele landen geschonden. "Een vrouw krijgt geen anticonceptie omdat ze geen toestemming heeft van haar echtgenoot. Een tienermeisje mag geen abortus plegen dat haar leven zou redden omdat abortus illegaal is in haar land", aldus Amnesty die de regeringen aanmoedigt om daar verandering in te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team