Zoeken

Bokskampioen Mohamed El Marcouchi opent boksschool in Molenbeek

30 juni 2021 - 17:40 - Wereld

©

De Marokkaans-Belgische profbokser Mohamed Marco El Marcouchi, is Afrikaans kampioen en houder van een IBO-gordel. Hij verwezenlijkt nu een nieuwe droom: het openen van een boksschool in zijn thuiswijk Molenbeek.

De 33-jarige bokser in de categorie super lichtgewicht, Mohamed Marco El Marcouchi, werkte hard om te domineren in ringen over de hele wereld. Hij werd geboren in Molenbeek, een gemeente in het hart van Brussel waar het leven niet altijd makkelijk is. Hij kreeg zijn succes niet zomaar toegeworpen, hij moest vechten tegen de vele moeilijkheden, vooroordelen en discriminatie. Maar zijn ambitie en vastberadenheid maakten van hem een kampioen.

In 2012 werd El Marcouchi profbokser en vertrok hij samen met zijn vrouw naar de Verenigde Staten, waar hij trainde in de oude boksschool van Muhammad Ali. In 2017 werd hij in Marrakech Afrikaans kampioen van het Engelse boksen in de super-lichtgewicht categorie. Hij won op 27 maart ook een IBO (International Boxing Organization)-titel in Brussel.

Mohamed El Marcouchi keert nu terug naar België, waar hij een boksschool wil openen voor Molenbeekse jongeren. Volgens hem is een boksring de ideale plaats om je angsten, ellende en pijn te overwinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team