Zoeken

Hervé Renard rekent af met Mustapha Hadji

25 juli 2019 - 21:10 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, heeft het ontslag van bondscoach Hervé Renard bevestigd. Het vertrek van de Fransman heeft enkele onthullingen en afrekeningen binnen de voetbalbond als gevolg...

Het is voor niemand een geheim dat de sfeer bij de Atlas Leeuwen soms erg gespannen kan zijn. Net voor de Afrika Cup liep de situatie al bijna uit de hand na een ruzie tussen Abderrazak Hamdallah en Faycel Fajr. De kalmte keerde na het vertrek van Hamdallah van de stage, officieel vanwege een blessure.

Nu Renard vertrekt is het nationaal elftal opnieuw in crisis. De ex-bondscoach zocht zelf heibel door op de "aanvallen" van zijn voormalige assistent Mustapha Hadji te antwoorden.

"De kracht van een assistent-coach is dat hij niet verder mag gaan dan zijn vakgebied. De mensen die hem aanzetten tot praten brachten hem in verlegenheid. Na Badou Zaki richtte hij zich tot Hervé Renard. Dat is niet juist.", verklaarde Renard.

"Het feit dat je een geweldige Marokkaanse voetballer bent, geeft je het recht niet om een dergelijk gedrag te hebben. Het belangrijkste is om het beroep te respecteren", vervolgde de coach die naar verwachting naar Saoedi-Arabië vertrekt.

Hadji uitte na de nederlaag van Marokko op de Afrika Cup 2019 namelijk kritiek op de keuzes van de technische staf van de Atlas Leeuwen, en dus op Hervé Renard. "De spelers hebben teveel wedstrijden gespeeld. Tegen Zuid-Afrika hadden we 90 procent van het team moeten laten rusten. We hebben waarschijnlijk een fout gemaakt op fysiek niveau. Het is zelfs zeker, we hebben een grote fout gemaakt. (...) Ik weet dat vier clubs op Afrikaans niveau uitstekend presteren, met grote spelers (...) het zou logisch zijn om spelers van de Botola op te roepen, niet twee of drie spelers maar een groep spelers die het niveau hebben.", verklaarde hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team