Zoeken

Marokko: dit eist de voetbalbond van de nieuwe bondscoach

27 juli 2019 - 11:00 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, baas van de Marokkaanse voetbalbond, en meerdere voetbalverantwoordelijken, verzamelden zich maandag om de toekomst van het Marokkaans elftal en de keuze van een nieuwe bondscoach te bespreken.

Lekjaa oordeelde tijdens de meeting dat de prestaties van het elftal meer dan middelmatig zijn vanwege de fouten van de technische staf. De inspanningen van de voetbalbond hebben volgens hem niet de verwachte resultaten opgeleverd.

Een van de belangrijkste besluiten die werden genomen is dat de nieuwe bondscoach van Marokko in Rabat zal moeten wonen. Hetzelfde zal worden geëist van alle nieuwe leden van de technische staf. Allen zullen bovendien voor een fulltime baan tekenen en zullen zeven dagen op zeven in het voetbalcentrum van Maamora aanwezig moeten zijn. Stafleden zullen tevens recht hebben op een jaarlijkse verlof van drie weken.

Ander besluit is de oproeping van spelers uit het Marokkaanse Botola-kampioenschap voor het eerste elftal. Tot nu toe werd vooral gerekend op internationals die in het buitenland evolueren.

Alle aanwezigen hebben het werk van Hervé Renard aan het hoofd van de Atlas Leeuwen geprezen, dit ondanks de onverwachte uitschakeling van Marokko in de 8e finale van de Afrika Cup 2019.

Volgens Lekjaa heeft de Fransman "enorm veel inspanningen geleverd om het elftal, dat bij zijn aankomst 80e was in de wereldranglijst van de FIFA, nieuw leven in te blazen". Ook wist hij de Atlas Leeuwen naar de kwartfinale van de Afrika Cup 2017 te brengen en zich te plaatsen voor het WK-2018, wat 20 jaar lang niet meer was gelukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team