Zoeken

Marokko denkt aan andere Fransman om Renard te vervangen

26 juli 2019 - 11:00 - Sport

©

Marokko is op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hervé Renard nam afgelopen weekend ontslag en moet dus zo snel mogelijk worden vervangen.

De Marokkaanse voetbalbond heeft meerdere kandidaten in het oog. Onder hen de Franse Laurent Blanc. Blanc won in 1998 met het Frans elftal het WK en coachte Bordeaux tot 2016. Hij zit sindsdien zonder club. Nadeel is dat hij, in tegendeel tot Renard, helemaal geen ervaring heeft in Afrika.

Een tweede naam die wordt genoemd is die van de Bosnische Vahid Halilhodzic, coach van Nantes. Halilhodzic leidde met succes de selecties van Ivoorkust en Algerije en won in 1997 de Afrikaanse Champions League met Raja Casablanca.

Marokkaanse media berichten tevens over enkele Marokkaanse coachen die ook op de lijst van de voetbalbond staan: Walid Regragui, die momenteel FUS Rabat traint, Rachid Taoussi, voormalige assistent-coach van de Atlas Leeuwen, Mustapha Hadji, assistent-coach van Renard, Jamal Sellami die het jeugdelftal coacht en Houcine Ammouta die tot vorig jaar Wydad Casablanca trainde.

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, belooft de oprichting van een commissie die vanaf volgende week de dossiers van de kandidaten zal bestuderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team