Zoeken

Helikopter van Marokkaans bedrijf in Soedan tegengehouden met kilos goud (video)

11 mei 2019 - 12:20 - Wereld

©

Een helikopter van het Marokkaans bedrijf Managem is eerder deze week in Soedan tegengehouden met een lading van 84 kilo goud.

Het bedrijf had geen vergunning om goud te vervoeren. Het gaat dus niet om een smokkelpoging maar om een administratieve tekortkoming van de groep.

De helikopter was uit Qabqah vertrokken, waar Managem een vergunning heeft om goud te winnen, en moest de lading naar Khartoem brengen. Het toestel werd echter door de autoriteiten ten westen van de Nijl gecontroleerd. Daarbij bleek dat het filiaal van holding Al Mada geen vergunning had voor de transfer van het goud.

Sinds de val van de regering zijn er veel administratieve problemen in het land. Vroeger werden de vergunningen door de economische dienst van de politie en het leger afgegeven. Nu wordt dat door het "snelle-reactieteam" gedaan, waardoor er geen officiële interlocutor meer is.

Op donderdag was in dezelfde regio een grote smokkel van goud tegengehouden. Het goud was toen in een toestel van een internationaal goudbedrijf gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team