Zoeken

Harley Davidson verlaat Marokko

15 november 2020 - 09:40 - Economie

©

Harley Davidson vertrekt uit Marokko. Het Amerikaans bedrijf gaat zich concentreren op andere markten waar meer vraag is. De reden van het vertrek van Harley Davison is volgens het medium Le Matin niet duidelijk.

Het bedrijf dat zijn hoofdkantoor in Ain Diab in Casablanca heeft staan, is al een tijd gesloten. Een woordvoerder van Harley Davidson heeft laten weten dat zij nu de focus gaan leggen op landen die veelvuldig van hun producten gebruikmaken. In de ’rewire’ rapport worden Europa, Noord-Amerika en bepaalde delen van Azië genoemd. In de nabije toekomst zal het bedrijf zich ook gaan terugtrekken uit veertig andere landen, zoals Libanon en Oman.

In het nieuwe plan zal Harley Davidson de focus leggen op minder complexiteit en snelheid. Volgens hen is het plan een goede basis voor de komende vijf jaar. In de eerste negen maanden van 2020 werden 146.772 Harleys verkocht. Een jaar daarvoor was dat nog 179.321. De winst voor dit jaar daalde met 76,2%, van 409,9 miljoen dollar in 2019 naar 97,5 miljoen dollar in 2020.

Wat er gaat gebeuren met het motorpark dat in Marokko door hen is gebouwd, is nog onbekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team