Zoeken

Woordvoerder Nasr moskee Amsterdam met granaat bedreigd

21 april 2019 - 09:40 - Wereld

©

Onbekenden hebben eerder deze week een handgraan aan de brievenbus van Ali Bouakili gehangen. Het is niet de eerste keer dat de woordvoerder van de Nasr moskee in Amsterdam wordt bedreigd.

Bouakili is momenteel op vakantie in Marokko. De handgranaat werd vrijdag door een voorbijganger ontdekt. Het was aan de brievenbus van Bouakili gehangen.

De politie werd erbij gehaald en de hele omgeving werd met linten en hekken afgezet. Een team van de explosievenopruimingsdienst haalde de handgranaat weg. De informatie werd door het bestuur van de moskee bevestigd.

Er werden ondanks de ernstige bedreigingen geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Er stonden enkel zoals elke vrijdag twee agenten aan de ingang van de moskee. Het wooncomplex waar de granaat werd gevonden staat nu wel 24 uur per dag onder cameratoezicht, maar ook dat is tijdelijk.

Bouakili was vorig jaar al in een filmpje op WhatsApp met de dood bedreigd. In het filmpje werd een briefje getoond met de naam Ali Bouakili omring door een kalasjnikov en kogels. In het Arabisch stond "We komen eraan" geschreven.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team