Zoeken

Kind van moeder afgenomen door borstvoeding

15 juni 2011 - 11:00 - Wereld

©

Een 22-jarige Marokkaanse werd gescheiden van haar 15-maanden oude dochtertje in Madrid, Spanje, omdat ze haar chaotisch borstvoeding gaf.

De jonge vrouw had met haar dochter toevlucht gevonden in een sociaal centrum voor moeders en kinderen, na te zijn misbruikt door haar partner. Haar kind werd haar afgepakt op 30 mei laatst leden door het "Madrid Instituut voor minderjarigen en gezin" (IMMF), afhankelijk is van de regering van Madrid.

Het IMMF rechtvaardigde haar beslissing door het feit dat de jonge vrouw het programma van het centrum niet zou hebben gevolgd en liet haar tegelijk weten dat ze er niet meer welkom was daar ze niet meer in het vakje "familie" behoorde.

Het ONG voor kinderbescherming "Fundación Raíces" die de zaak volgt is van mening dat degenen die achter deze beslissing staan mentaal onstabiel zijn.

Op het internet hebben blogger-mama’s en borstvoeding-militanten besloten te reageren om de jonge moeder te helpen. Een pagina gewijd aan Habiba (pseudoniem) op Facebook telt reeds 5000 leden en een demonstratie ter ondersteuning van haar zaak werd op donderdag 9 juni in Madrid gehouden.

Ibone Olza, kind- en jeugdpsychiater en hoogleraar aan de Autonome Universiteit van Madrid die Habiba ontmoette, schreef in een brief verspreid op het internet dat de jonge moeder verscheurd was door de scheiding met haar dochter maar geen psychische stoornissen toonde of drugs nam. De psychiater zegt ook dat de houding van Habiba, die haar borst aan haar dochter bood elke keer dat deze het wenst, een normaal reactie was die zelfs aanbevolen word.

De advocaat van Habiba eist dat Madrid de beslissing van haar sociale diensten met spoed annuleert om moeder en dochter zo snel mogelijk te herenigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team