Zoeken

Koning Mohammed VI geniet van vakantie in Tetouan

16 juni 2024 - 15:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft net als vorig jaar, gekozen om zijn zomervakantie te beginnen in de stad M’diq, waar hij ook Eid ul-Adha zal vieren.

De monarch arriveerde dinsdagmiddag op de Sania R’mel luchthaven in Tetouan met zijn Boeing 747, afkomstig uit Casablanca, en reisde van daaruit door naar M’diq. Vorige zomer bracht de vorst ook al twee maanden door in de noordelijke stad, waar hij een paleis bezit.

Lees ook: Tetouan spant zich in om Koning Mohammed VI te verwelkomen

Tijdens zijn verblijf zal Mohammed VI aan boord gaan van zijn zeiljacht, de Badis 1, om te genieten van zeiltochten op de Middellandse Zee en de rustgevende omgeving en mooie kustlandschap. Op 17 juni zal de koning in M’diq het Offerfeest vieren en neemt hij deel aan het gebed in de Al Atiq moskee in Tetouan.

De Marokkaanse Koninklijke Marine heeft uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid van de Koning tijdens zijn verblijf in het noorden te garanderen. Twee patrouilleschepen zijn gepositioneerd nabij de golfbrekers van Benzú en Tarajal, deels om illegale immigratie naar Ceuta te ontmoedigen en drugssmokkel in de Straat van Gibraltar te verminderen, meldt El Debate.

Lees ook: Koning Mohammed VI in M’diq (video)

M’diq heeft zich opgemaakt voor de komst van de Koning Mohammed VI. Er zijn opfriswerkzaamheden en schilderwerken uitgevoerd in alle straten, en de stad is vrijgemaakt van daklozen en bedelaars. Ook de autoriteiten in Tanger zijn druk bezig met voorbereidingen om de koning een warm welkom te geven, mocht hij besluiten om enkele dagen in deze stad door te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team