Zoeken

Marokkaan redt politievrouw van gewelddadige aanval in Italië

6 juli 2024 - 20:00 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan in de Italiaanse stad Ferrara is geprezen voor zijn heldhaftige optreden nadat hij een politieagente redde van een gewelddadige aanval.

De agent had een man aangesproken omdat hij zich waste in een fontein in het Parichy-park. De man reageerde woedend, gooide haar op de grond en bleef haar slaan. Abdallah Alhurr, een Marokkaanse inwoner van Ferrara, greep in en wist de situatie te de-escaleren tot de politie arriveerde.

Lees ook: Idriss (15) redt meisje van verkrachting in Frankrijk

Nicola Lodi, veiligheidsadviseur van de gemeenteraad van Ferrara, ontving Abdallah persoonlijk om hem te bedanken voor zijn "heldhaftige" daad. Lodi was vol lof over de Marokkaan, die vier maanden geleden naar de stad kwam voor werk: "Hij is een voorbeeld van grote moed en kalmte. Zonder hem had de situatie er heel anders uit kunnen zien. Ik ben deze jongeman van 23 jaar, die blijk heeft gegeven van verantwoordelijk burgerschap en goede integratie, zeer dankbaar. Zijn daad is een aanwinst voor hem, en wanneer hij dat wil, staan de deuren van het gemeentehuis voor hem open."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team