Zoeken

Gewelddadige botsingen tussen studenten in Tetouan

8 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Abdelmalek Essaâdi-universiteit in Tetouan was het toneel van een gewelddadige aanvaring tussen twee groepen studenten, waarbij een aantal gewonden vielen en er grote materiële schade werd aangericht. De daden werden veroordeeld door het bestuur van de universiteit.

Aan de oorsprong van dit geweld ligt een meningsverschil tussen twee "groepen" studenten, de ene conservatief en de andere hervormingsgezind, over de wijze waarop de verkiezingen worden gehouden, meldt Al Ahdat Al Maghribia.

Lees ook: Dode bij studentenrellen in Agadir

De krant schrijft dat de twee betrokken partijen van zodra de schermutselingen uitbraken, versterking opriep van buiten de universiteit. Als gevolg daarvan zijn de spanningen tussen de studenten geëscaleerd, met verwondingen tot gevolg. De gewonden werden overgebracht naar het Saniat Rmel ziekenhuis in Tetouan. Het incident leidde volgens de bronnen van de krant tot de opschorting van lessen en een verstoring van de studentenactiviteiten.

Lees ook: Twintigtal arrestaties na studentenrellen in Marokko

De Faculteit der Letteren en Menswetenschappen van de Abdelmalek Essaâdi Universiteit van Tetouan heeft de gewelddaden krachtig veroordeeld en verklaard dat het rechtssysteem zal worden ingezet tegen de ordeverstoorders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team