Zoeken

Zeven jaar cel voor dader steekpartij in Londense moskee

16 december 2020 - 21:00 - Wereld

©

De man die eerder dit jaar een muezzin heeft neergestoken in een moskee in het centrum van Londen, is maandag veroordeeld tot 7 jaar en drie maanden gevangenisstraf. Hij krijgt ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar, omdat hij zwaar lichamelijk letsel veroorzaakte en in het bezit was van een scherp voorwerp.

De Engelse dakloze man, Daniel Horton, stak op 20 februari 2020 in een moskee in Londen, de 70-jarige muezzin Raafat Maglad neer. Horton pleitte voor een rechtbank in Londen schuldig voor het veroorzaken van een zwaar lichamelijk letsel en het bezit van een scherp voorwerp. De muezzin verliet het ziekenhuis een dag na de aanval en besloot zelfs om zijn aanvaller te vergeven. "Het spijt me voor hem. Gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer.", zei hij tegen de pers meldt Maroc Diplomatique.

Het slachtoffer vindt het volgens de procureur sinds de aanval moeilijk om met zijn rug naar de gelovigen te staan en is bang om aangevallen te worden. Hij heeft ook last van slaapproblemen en zijn stem is aangetast.

Premier Boris Johnson reageerde op de aanval via Twitter door te zeggen dat hij "diep bedroefd" was. Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, drong bij de gelovigen aan om "waakzaam te blijven", aangezien de Britse hoofdstad de laatste tijd geconfronteerd wordt met verschillende mes-incidenten. In februari schoot de Londense politie bijvoorbeeld een man dood die verschillende mensen in Zuid-Londen had neergestoken. Een andere aanval vond plaats in een park in Reading, West-Londen, waarbij drie doden en verschillende gewonden vielen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team