Zoeken

Gevaccineerde Marokkanen krijgen QR-code

24 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

In Marokko is alles in gereedheid gebracht voor een succesvolle vaccinatieoperatie tegen het coronavirus. "De bevoegde partijen zorgen voor een dagelijkse monitoring van deze problematiek, vooral in verband met leveranciers", zegt regeringsleider Saadeddine El Othmani.

Volgens El Othmani is het grootste obstakel voor de start van de campagne het probleem met de levering van de vaccins. Door een toenemende wereldwijde vraag is het voor de fabrikanten onmogelijk gebleken om de productie van de vaccins op peil te houden.

Ook benoemde de premier het feit dat de vaccin-producenten met de levering van de vaccins voorrang geven aan de landen waar zij gevestigd zijn. Volgens El Othmani blijft Marokko voor de start van de vaccinatiecampagne afhankelijk van de ontwikkelingen op de internationale vaccinmarkt.

El Othmani onthulde tevens dat er een speciaal volgsysteem voor gevaccineerde mensen zal worden ontwikkeld. Iedere Marokkaan die het vaccin heeft ontvangen zal een formulier met daarop een QR-code meekrijgen. Het is een idee dat is geopperd door de Chinese president Xi Jinping. Dit wereldwijde mechanisme zou ook gebruikt moeten worden om te kunnen controleren of reizigers gevaccineerd zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team