Zoeken

Gestrande Belgische Marokkanen eisen meer vluchten naar België

12 juni 2020 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het collectief van "In Marokko gestrande Belgische Marokkanen" vraagt aan ​​de Belgische minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, om met Marokko een verdubbeling van de repatriëringsvluchten naar België te onderhandelen.

De organisatie van gestrande Marokkanen uit België eist dat de repatriëringen naar België worden versneld. Sinds 2 juni worden wekelijks twee repatriëringsvluchten met 400 plaatsen naar België georganiseerd. De vluchten worden door TUI Fly verzorgd.

Voor het collectief moet het aantal vluchten worden verdubbeld daar Marokko dinsdag heeft besloten om de sanitaire noodtoestand opnieuw met een maand te verlengen tot 10 juli. "Wat betekent dat Marokko nog niet van plan is om zijn luchtruim te heropenen.", aldus het collectief in een persverklaring.

De organisatie betreurt tevens de slechte coördinatie tussen de ambassade van België in Rabat en TUI Fly, wat de repatriëring van oude of zieke mensen bemoeilijkt. Door deze slechte samenwerking werden ook gezonde mensen naar België teruggehaald, terwijl oude of zieke mensen nog steeds in Marokko vastzitten.

België weigert volgens het collectief bekend te maken hoeveel Belgische Marokkanen nog in Marokko vastzitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team