Zoeken

Egyptische ruiter: "Positieve drugtest schuld van Marokko"

23 januari 2022 - 10:20 - Sport

©

De Egyptische Olympische springruiter Mohamed Talaat, testte tijdens de Afrikaanse Spelen in Marokko positief op carboxy THC, de belangrijkste werkzame stof in hasj en wiet. Hij beschuldigt Marokko van ’sabotage’, met als doel hem te laten diskwalificeren voor de Spelen van Tokio.

Talaat laat in een schriftelijke verklaring aan het FEI-tribunaal (overkoepelende organisatie van de paardensport) weten dat hij nooit bewust cannabis heeft gebruikt tijdens de Afrikaanse Spelen. Hij claimt dat het positieve monster het resultaat is van een bezoek aan de shishabar van zijn hotel in Rabat, op 20 augustus 2019, schrijft Horsesport.

Lees ook: Vijfjarige Marokkaanse ruiter is natuurtalent (video)

De Egyptische ruiter zegt dat Marokko wanhopig was om een overwinning af te dwingen tijdens de Afrikaanse Spelen. Daarom heeft er volgens hem een opzettelijke sabotage plaatsgevonden om de resultaten van spelers te manipuleren.

Lees ook: Paarden Mohammed VI concurreren in Europa

De FEI heeft Talaat na de positieve test geschorst, maar zijn Zwitserse advocaat, Noemie Weill, laat weten dat er procedures zijn opgestart om in beroep te gaan tegen het FEI-besluit bij het Hof van Arbitrage voor de Sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team