Zoeken

Franse Marokkaan Radouane Lakdim is dader gijzeling Carcasonne

24 maart 2018 - 10:40 - Wereld

©

De Franse politie heeft vrijdag een jongeman van Marokkaanse afkomst doodgeschoten na een gijzeling in een "Super U" supermarkt in het Franse Trèbes bij Carcasonne. Bij de gijzeling kwamen drie mensen om en raakten zestien anderen gewond.

Redouane Laksim, delinquent waarvan niet was bekend dat hij was geradicaliseerd, zou volgens de Franse autoriteiten "alleen en op onvoorspelbare manier" hebben gehandeld.

Laksim vermoordde eerst de bestuurder van een auto en verwondde de passagier alvorens hun voertuig te stelen. Hij verwondde vervolgens een agent die met collega’s aan het joggen was. Daarna liep hij de supermarkt binnen, gijzelde er de klanten en vermoordde twee mensen.

Twee agenten van de speciale interventieteam GIGN raakte gewond tijdens de inval in de supermarkt. Ook een agent die de plaats van een gijzelaar had ingenomen raakte ernstig gewond.

Volgens een bericht van het propaganda agentschap Amaq is "de man die de aanslag in Trèbes, in het zuiden van Frankrijk, heeft gepleegd, een soldaat van Daesh".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team