Zoeken

Frankrijk geeft verblijfsvergunning aan Marokkanen die als slaaf werden gebruikt

5 oktober 2018 - 12:20 - Wereld

©

Vier Marokkaanse houthakkers die maandenlang door hun werkgever als slaven werden gebruikt in het Franse Aigurante, hebben een verblijfsvergunning gekregen.

Volgens de krant La Nouvelle République kregen de vier mannen op 14 september een verblijfsvergunning voor zes maanden in afwachting van een vergunning voor één jaar. Dankzij het document kunnen ze nu legaal in Frankrijk verblijven en werken.

De zaak had voor veel ophef gezorgd in de kleine gemeente. De vier mannen waren in Marokko aangeworven met de belofte van een werkcontract en een salaris. Maar bij hun aankomst in Frankrijk dwong hun werkgever hen om tussen 10 en 12 uur per dag te werken met een pause van 20 minuten. Naast hun werk als houthakkers verplichtte de man hen ook om aan de bouw van een handelsruimte te werken.

Toen de slachtoffers hun salaris opeisten scheurde de werkgever hun papieren kapot en zette hen op straat. De plaatselijke bevolking reageerde geschokt en schoot hen te hulp.

Op 23 augustus wonnen de vier houthakkers een rechtszaak tegen hun werkgever. De man wordt momenteel nog vervolgd voor mensenhandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team