Zoeken

Frankrijk wil Maroc Telecom in handen houden

6 december 2012 - 10:00 - Economie

©

De overname van Maroc Telecom "zou strategisch interessant" zijn volgens Stephane Richard, baas van telecomunicatiegroep France Telecom.

Volgens Richard, die het belang van zijn groep voor Itissalat Al Maghrib deze week bevestigde, wil France Telecom momenteel geen kalender opgelegd krijgen voor een eventuele overname.

France Telecom is sinds eind 2010 eigenaar van 40% van Meditel. Met Maroc Telecom zou de groep de verliezen willen compenseren van Meditel, die al jaren terrein verliest tegenover Wana en Ittisalat.

Vivendi, dat 53% van Maroc Telecom bezit, schat op 5,5 miljard euro haar deelname in de Marokkaanse groep. Dit bedrag zou te hoog liggen voor France Telecom, dat met ​​30 miljard euro schulden zit. Toch liepen er in oktober geruchten over een overname van Ittasalat door France Telecom aan 5 miljard euro.

Sinds Vivendi de verkoop van Maroc Telecom heeft aangekondigd, hebben meerdere telecomoperators, namelijk de Qatari Qtel, interesse getoond. Marokko zou het liefst France Telecom zien komen.

Bladna.nl