Zoeken

Vakbond vraagt nationalisatie Maroc Telecom

26 maart 2013 - 17:52 - Economie

©

De Democratische werkfederatie CDT, vraagt aan de Marokkaanse regering Maroc Telecom te nationaliseren, door de 53%-belang van Vivendi te kopen.

CDT-leider Ali Lotfi vertelde aan Akhbar Al Yaoum dat de privatisering, sessie of gedelegeerde beheer van strategische sectoren, een bedreiging vormen voor de stabiliteit van Marokko.

De nationalisatie van Maroc Telecom is volgens de vakbond noodzakelijk, gezien de economische crisis waaronder het land lijdt. Ook is het noodzakelijk buitenlandse bedrijven de pas af te snijden, wanneer ze de hand proberen te leggen op strategische sectoren in Marokko.

Economen gepolst door Akhbar Al Yaoum zijn het er niet mee eens. Expert Abdelkhalek Touhami vindt dat Marokko geen belang heeft bij het ​​nationaliseren van Maroc Telecom, gezien de vooruitgang van de groep sinds haar privatisering.

France Telecom, een tijd kandidaat voor de aankoop van de Vivendi-belangen in Maroc Telecom, heeft zich intussen ook teruggetrokken. De groep gaat het geld investeren in haar dochteronderneming Orange.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team