Zoeken

In Frankrijk gestolen fiets dankzij GPS chip in Marokko teruggevonden (video)

8 februari 2018 - 14:00 - Marokko

©

Een fiets die maanden geleden in Frankrijk werd gestolen is dankzij een GPS chip in Casablanca teruggevonden en leidde de politie tot groot smokkelnetwerk van gestolen fietsen.

EFE schreef over het bizar voorval. De fiets werd bijna een jaar geleden in Parijs gestolen. De eigenaar had het uitgerust met een GPS chip waardoor al heel snel werd ontdekt dat de fiets in Casablanca was.

De nieuwe eigenaar, een student Geneeskunde, vertelde dat hij de fiets op een bekende advertentiewebsite in Marokko had gekocht. Hij kreeg geen keuze. Of hij hielp het bedrijf dat de GPS chips beheert om de verkoper terug te vinden of hij zou worden vervolgd.

Volgens het Spaans persagentschap werd dankzij de hulp van de student "een opslagplaats gevonden met honderden fietsen afkomstig uit het buitenland, met slechts één exemplaar van elk model" en waarvan de herkomst meer dan twijfelachtig is.

De man in Parijs kreeg een nieuwe fiets en de Marokkaanse student mocht de gestolen fiets behouden als dank voor zijn hulp. Het onderzoek verliep in samenwerking met de politie.

Bladna.nl