Zoeken

"Larbi of het lot van een grote voetballer" in de bioscoop

29 augustus 2011 - 18:00 - Sport

©

Larbi Ben Barek, bijgenaamd de "Black Pearl" in zijn jeugd, had het weer gemaakt van het Franse voetbal tussen 1930 en 1950. Het is het verhaal van deze geweldige sportief dat Driss Mrini, Marokkaanse regisseur, op het scherm probeert te doen herleven.

De film getiteld "Larbi of het lot van een groot voetballer" (Larbi ou le destin d’un grand footballeur) werd deze week in avant première in Rabat, Marrakesh en Casablanca voorgesteld.

De beroemde voetballer, die zijn eerste bal sloeg in "Cuba", wijk van Casablanca waar hij werd geboren in 1914, speelde voor diverse Marokkaanse clubs alvorens het Franse nationale team aan te sluiten. Hij speelde nadien ook voor Olympique Marseille en Athletico Madrid.

Larbi Ben Barek, beschreven door de Marokkaanse pers als de "eerste nationale voetbal genius" eindigde zijn leven in de pijn en eenzaamheid na de opeenvolgende dood van zijn vrouw en drie van zijn kinderen.

Vandaag de dag wordt er in Casablanca over gedacht de toekomstige stadion van de stad naar deze legende van het voetbal te noemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team